info@aquitatorico.nl
  040-7805569

FINO

Andalusië, en dan vooral de plaats Jerez, staat bekend om haar sherry. Brengt u een bezoek aan Spanje en komt u in de buurt van Andalusië, dan is het zeker de moeite waard om in Jerez te stoppen voor een glas sherry met een tapaatje.

Wat is sherry?
 
Sherry is eigenlijk een versterkte witte wijn. In het gebied rondom Jerez wordt veel Sherry geproduceerd. Palomino druiven worden gebruikt voor het p...produceren van droge sherry. Voor de zoetere sherry’s worden de Moscatel druif en de Pedro Ximénez druif gebruikt.
In het gebeid rondom Jerez de la Frontera zit er veel kalk in de grond en er waait een Middellands zee briesje over de wijngaarden, wat weer ten goede komt aan de smaak van sherry.
Om een sherry te maken wordt gebruik gemaakt van het Solerasysteem. Dit systeem houdt in dat sherry die al langer op vat heeft gerijpt, geleidelijk wordt vermengd met jongere sherry. In een opstapeling van fusten zit dan ook in de onderste fusten de oudere sherry en in de bovenste de jongste. Als er wat sherry uit de onderste wordt getapt, wordt dit fust bijgevuld met jongere sherry.
 
In het nieuwe jaar komt er een hele nieuwe sherry lijn bij ons in de bodega !! Zeker de moeite waard om eens te komen proeven...met natuurlijk een bijpassende tapa !!! Meer weergeven